10 najboljih bežičnih slušalica 2024. – cijena i karakteristike
Mobiles

10 najboljih bežičnih slušalica 2024. – cijena i karakteristike

Sep 5, 2024

Bežične slušalice su postale mnogo bolje od 2024. Sada zvuče ljepše i nude više funkcija nego prije. S obzirom na obilje izbora, odabir ispravnog podudaranja može se pokazati izazovnim. Pogledajte našu recenziju da pronađete deset najboljih bežičnih slušalica dostupnih u 2024. Ispitajte njihove karakteristike i cijene. Bilo da želite odličan zvuk, udobnost ili dobru ponudu, naša lista ima najbolje slušalice za svakoga.

10 najboljih bežičnih slušalica u 2024

Neke bežične slušalice će imati odličnu vrijednost i mogućnosti 2024. Ovdje je prikazano 10 najboljih modela:

Sony WH-1000XM5 Bežične slušalice

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 je fantastičan model sa izuzetnom blokadom šuma i kvalitetom zvuka. Njegova baterija radi trideset sati i ima poboljšani Bluetooth 5.3. Slušalice koriste dvostruke senzore buke za impresivno audio iskustvo. Glatke, lagane čašice za uši čine slušalice veoma udobnim.

  • Prednosti: Odlične sposobnosti uklanjanja buke, Bolja kvaliteta zvuka, Udobno pristajanje.
  • Protiv: Stavka je prilično velika i košta više.

Bežične slušalice Bose QuietComfort 45

Karakteristike Bose QuietComfort 45 su odlična blokada buke i jednostavnost. Njegov lagani dizajn ima mekane jastučiće za uši koji pružaju do 24 sata trajanja baterije. Postavke za poništavanje buke i ambijentalne postavke vam omogućavaju da kontrolišete nivo vanjske buke.

  • Prednosti: Poništavanje buke je odlično. Udoban je za nošenje. Vek trajanja baterije je produžen.
  • Protiv: Ima manje opcija prilagođavanja. Trošak je veći.

Bežične slušalice Apple AirPods Max 

Apple AirPods Max 

Apple AirPods Max ima aktivno poništavanje buke i prostorni zvuk. Ovo daje odlično audio iskustvo. Okvir je izrađen od nerđajućeg čelika. Jastuci su od memorijske pjene, što ih čini ugodnim za nošenje. Slušalice dobro rade sa Apple uređajima. Imaju jednostavne kontrole i do 20 sati trajanja baterije.

  • Prednosti: Uređaj ima robusnu i dobro izrađenu konstrukciju. Prostorni zvuk je odličan. Odlično se uklapa sa Apple proizvodima. Ovo su profesionalci.
  • Protiv: Proizvod je skup. Takođe je težak.

Bežične slušalice Sennheiser Momentum 4 

Njegov odličan kvalitet zvuka i sposobnost poništavanja buke su dobro poznati. Njegove prilagodljive postavke zvuka i udoban dizajn čine ga svuda okolo. Njegova nevjerovatna baterija od 38 sati je također jednostavna kontrolna ploča na dodir na slušalicama koja omogućava brze promjene.

  • Prednosti: Kvalitet zvuka je odličan. Baterija traje dugo. Možete promijeniti postavke. Ovo su dobre tačke.
  • Protiv: Malo je težak i skup za izgradnju.

Bežične slušalice Jabra Elite 85h

Jabra Elite 85h

Jabra Elite 85h karakteriše snažno poništavanje buke. Njegova čvrsta, vodootporna konstrukcija je još jedna prednost. Baterija traje do 36 sati. Ima pametne modove za poništavanje buke koji odgovaraju vašem okruženju. Ove slušalice takođe imaju udobno nošenje. Imaju i ugrađenog personalnog asistenta.

  • Prednosti: Slušalice imaju dobro poništavanje buke. Takođe imaju dug vek trajanja baterije. Osim toga, otporni su na vodu.
  • Protiv: Kontrole nisu tako jednostavne. Kvalitet izrade nije tako premium.

Beats Studio Buds

Beats Studio Buds su male bežične slušalice. Imaju aktivno smanjenje buke i način da čuju okolinu. Futrola za punjenje daje još 16 sati. Svaka slušalica traje do 8 sati. Slušalice su napravljene za udobno i sigurno nošenje.

  • Prednosti: Slušalice su niske cijene. Lako ih je nositi i male su veličine. Funkcija poništavanja buke radi vrlo dobro.
  • Protiv: Slušalice možda neće dobro pristajati svim ušima. Trajanje baterije može biti kraće.

Bežične slušalice Bowers & Wilkins PX7

Bowers & Wilkins PX7

Odlično poništavanje buke i kvalitet zvuka obiluju Bowers & Wilkins PX7 slušalicama. Njihovo trajanje baterije traje trideset sati i brzo se pune. Slušalice su odlicno proizvedene. Takođe imaju prilagodljivo poništavanje buke koje se prilagođava vašem okruženju.

  • Prednosti: Proizvod ima mišićavu građu. Takođe ima odlično poništavanje buke i kvalitet zvuka.
  • Protiv: Može koštati više. Može biti manje udoban ako se koristi duže vrijeme.

Bežične slušalice Anker Soundscape NC

Anker Soundcore Space NC pruža dobro poništavanje buke i zvuk po razumnoj cijeni. Njegov udoban dizajn ima čašice za uši od memorijske pjene i 20 sati trajanja baterije uz aktivno uklanjanje buke.

  • Prednosti: Slušalice su pristupačne. Njihovo uklanjanje buke je samo prolazno. Za pristupačnu cijenu, kvalitet zvuka im je dobar.

Skullcandy Crusher Evo 

Skullcandy Crusher Evo Bežične slušalice 

Promjenjivi bas Skullcandy Crusher Evo je dobro poznat. Promijenite nivoe basa prema svom ukusu. Njegov ugrađeni Tile tracker olakšava pronalaženje. Četrdeset sati određuje vijek trajanja baterije. Nošenje bežičnih slušalica čini ugodnijim zahvaljujući plišanim jastučićima za uši.

  • Prednosti: Bas je jak. Trajanje baterije je dugo. Traker je ugrađen. To su dobre stvari.
  • Protiv: Dizajn je glomazan. Neki ljudi mogu pomisliti da je bas pretežak.

Microsoft Surface slušalice 2

Microsoft Surface Bežične slušalice 2

Na slušalicama se nalaze jednostavne kontrole biranjem. Takođe možete podesiti funkciju poništavanja buke. Ugodan stil i trajanje baterije od 20 sati dobro funkcioniraju sa Windows i drugim uređajima. Slušalice takođe imaju dugmad na čašicama za uši za kontrolu funkcija. Osim toga, imaju ugrađen glasovni asistent.

  • Prednosti: Kontrole su dobre. Poništavanje buke radi dobro. Slušalice su kompatibilne sa mnogim uređajima.
  • Protiv: Neki drugi izbori imaju bolji kvalitet zvuka od ovog. Trajanje baterije nije tako dugo kao kod nekih rivala.

Poređenje cijena najboljih bežičnih slušalica u 2024

Evo podjele najboljih bežičnih slušalica po cijeni:

SlušaliceCijene (BAM)
Apple AirPods Max1100 BAM
Sony WH-1000XM5670 BAM
Sennheiser Momentum 4670 BAM
Bose QuietComfort 45640 BAM
Bowers & Wilkins PX7640 BAM
Microsoft Surface Headphones 2500 BAM
Jabra Elite 85h580 BAM
Skullcandy Crusher Evo380 BAM
Beats Studio Buds275 BAM
Anker Soundcore Space NC160 BAM

Kriterijumi za odabir

Prilikom odabira najboljih bežičnih slušalica, brojni vitalni elementi osiguravaju da napravite najobrazovaniji izbor. Evo potpunog pogleda šta treba uzeti u obzir:

Kvalitet zvuka

Kvalitet zvuka je ključna karakteristika slušalica. Želite pronaći model koji daje odlične audio performanse. Potražite slušalice sa uravnoteženim zvukom. Trebalo bi da imaju jasne, visoke tonove, pun srednji opseg i dubok bas. Funkcije kao što su uklanjanje buke i postavke zvuka mogu poboljšati vaše slušanje. Podrška za zvuk visoke rezolucije i prilagođene postavke zvuka su od pomoći za personalizirano iskustvo.

Trajanje baterije 

Trajanje baterije Bežične slušalice

Trajanje baterije je ključno, posebno ako nosite slušalice duže vrijeme ili na putovanju. Odaberite uređaje s dugotrajnim baterijama. Dobre bežične slušalice puštaju muziku 20 do 40 sati sa jednim punjenjem baterije. Brzo punjenje također može biti od koristi. Možete dobiti nekoliko sati korištenja samo za kratko vrijeme punjenja.

udobnost i prikladnost

Za slušalice, posebno ako ih namjeravate nositi duže vrijeme, udobnost je neophodna. Potražite udobne čašice za uši i slušalice sa promjenjivim trakama. Dizajn bi trebao dobro pristajati bez izazivanja nelagode, posebno za dugo slušanje. Neki imaju različite veličine vrhova za uši ili jastuke od memorijske pjene za poboljšanje pristajanja i udobnosti.

Karakteristike 

Procijenite dodatne funkcije koje dolaze s bežičnim slušalicama. Bluetooth komunikacija je standardna funkcija, ali nadograđene verzije mogu pružiti bolju povezanost i domet. Razmislite da li slušalice omogućavaju kontrolu bez upotrebe ruku pomoću Siri ili Google Assistant-a, te stoga podržavaju govorne asistente. Kontrole na dodir, programibilni zvučni profili i ugrađeni mikrofoni za pozive mogu poboljšati jednostavnost i korisnost slušalica.

Cijena

Jedan veliki problem je cijena slušalica. Karakteristike i brend će uticati na mnogo toga. Prvo odredite željeni iznos rashoda. Zatim potražite modele koji najbolje odgovaraju vašem budžetu. Obično skuplje slušalice uključuju veću izradu i kvalitetu. Ipak, postoje i oni po razumnoj cijeni koji blistaju. Uporedite karakteristike i troškove da biste pronašli idealnu kombinaciju za vaše zahteve i budžet.

Reputacija i recenzije kompanije

Istraživanje povratnih informacija o proizvođaču slušalica je od suštinskog značaja. Poznati brendovi često pružaju bolju uslugu, dugotrajne proizvode i garancije. Pregledajte recenzije korisnika i stručnjaka kako biste ocijenili performanse i vijek trajanja slušalica. Ugledna kompanija sa dobrim povratnim informacijama vjerovatno će isporučiti bolji i pouzdaniji proizvod.

Često postavljana pitanja (CPP)

1. Koje su trenutno najbolje bežične slušalice?

Apple AirPods Max su idealne bežične slušalice. Ima neverovatan kvalitet zvuka. Takođe se lako povezuje sa Apple uređajima.

2. Koje su top 5 slušalica?

Apple AirPods Pro (2. Gen), Sony WF-1000XM4, Beats Studio Buds, Sennheiser Momentum True Wireless 3 i Jabra Elite 7 Pro rangiraju se među prvih pet slušalica.

3. Koja je najbolja marka slušalica?

Odlično poništavanje buke i kvalitet zvuka kompanije Sony definišu brend slušalica broj jedan.

Zaključak

Vaš budžet i zahtjevi će odrediti najbolje bežične slušalice za 2024. Rad sa Apple uređajima i sa vrhunskim karakteristikama, Apple AirPods Max je jednostavan za korištenje i sa odličnim poništavanjem buke; Sony WH-1000XM5 Karakteristike, trajanje baterije i vrhunska vrijednost obiluju Jabra Elite 85 i Bowers & Wilkins PX7. Bilo da vaš ukus zahtijeva vrhunski zvuk, efikasno uklanjanje buke ili jeftine alternative, ovaj članak će vam pomoći da odaberete najbolje bežične slušalice koje odgovaraju vašim potrebama.