Najnoviji modeli Peugeot 5008: Šta je novo u 2024 godini?
Vozila

Najnoviji modeli Peugeot 5008: Šta je novo u 2024 godini?

Oct 8, 2024

Ako su stil, performanse i svestranost važni kada govorimo o određenom SUV-u, velika je vjerovatnoća da vam na pamet pada Peugeot 5008. Ovaj model je tokom vremena postao lider u segmentu SUV-ova, posebno među porodicama i aktivnim ljudima. Pa, tu je nova generacija modela za 2024. koja se već može vidjeti na cestama, tako da sve o njemu mora biti usmjereno na ono što je novo. Ako ste stari potrošač Peugeota, ovo će vas zanimati, a ako se tek upoznajete s brendom, ovo pitanje će vjerojatno biti postavljeno.

Evolucija Peugeota 5008 tokom godina

Kao što je dalje elaborirano od strane autora, Peugeot 5008, prijateljski prema porodicama, pretvorio se u sportski i funkcionalni SUV, a sve dodatne poboljšanja – promjene u dizajnu, nove karakteristike i bolja performansa – usklađene su s trenutnim očekivanjima tržišta.

Brzi pregled istorije Peugeota 5008

Pravedno je reći da se mnogo toga dogodilo s Peugeotom 5008 od dana kada je prvi put predstavljen. Prvi karavan za osam putnika transformisan je u SUV-ove, što je povećalo njihovu prihvaćenost. Tokom godina, svaka nova evolucija serije 5008 donijela je nešto obećavajuće, bilo da se radi o stilu, gadgetima ili efikasnosti. Model se više promijenio iz MPV-a sa porodičnom orijentacijom u snažan i elegantan SUV koji privlači savremene ljude koji cijene ljepotu.

Poređenje prethodnih modela: 2023. vs. 2024.

Poređenje prethodnih modela: 2023. vs. 2024.

Model 2023. Peugeot 5008 bio je elegantniji i tehnološki napredniji, što dodatno povećava vašu znatiželju. Međutim, za razliku od svih drugih, Peugeot 5008 iz 2024. godine ide korak dalje. Novi model ponovo donosi značajna poboljšanja u pogledu dizajna, sigurnosti i performansi. Želim saznati detalje o planovima Peugeota za tržišnu prihvatljivost SUV-a 5008 u 2024.

Ažuriranja eksterijera

Faktor iznenađenja u dizajnu karoserije ostaje konstantan kod Peugeota, a model 5008 iz 2024. to potvrđuje.

Smanjena i odvažnija prednja rešetka

Jedan izvanredan aspekt novog 5008, koji će biti prva stvar koju primijetite, je revidirana prednja rešetka. S jedne strane, ona je odvažnija, dok je s druge strane smanjena s agresivnijim i modernijim izgledom. U sredini se nalazi zaštitni znak svakog Peugeota, grb lava, koji je s obe strane okružen jedinstvenim LED farovima za dodatni sci-fi dojam. Peugeot 5008 je neizbježan i prijeteći učesnik u saobraćaju.

Nova tehnologija osvetljenja

Osim karoserije, postoji još jedna karakteristika koju bih istakao kao izvanrednu na vozilu, a to je tehnologija osvetljenja. Peugeot 5008 iz 2024. godine ima vrhunske LED Matrix farove, koji imaju automatski prilagodljive snopove svetlosti na osnovu uslova vožnje i okruženja. Ovo poboljšanje nije bilo samo za vidljivost, već i za estetski izgled samog automobila.

Unutrašnja poboljšanja

Unutrašnja poboljšanja

Ovaj deo je bio najveća snaga Peugeota 5008 poslednje četiri godine, a model iz 2024. ga čini još boljim.

Ažuriranja infotainment sistema

U modelu iz 2024. godine, Peugeot je uveo novi multifunkcionalni displej, 10-inčni ekran visoke rezolucije uz infotainment sistem. Ovaj sistem je bolji sa bržim procesiranjem, dodatnim funkcijama kao što su jednostavna bežična integracija pametnog telefona, bolja navigacija i poboljšano prepoznavanje glasa. Njegova mobilnost čini ga veoma lakim za korišćenje, čak i kada je korisnik u pokretu.

Poboljšana udobnost sedenja i materijali

Poboljšana udobnost, posebno, je imperativ u SUV-u orijentisanom na porodicu. Peugeot 5008 iz 2024. godine to podiže na viši nivo sa novim dizajniranim sedištima koja su udobna za duža putovanja. Materijali su takođe višeg standarda, što poboljšava opšti estetski dojam kabine. Pored toga, tu su i detalji poput ambijentalnog osvetljenja i nekoliko drugih opcija koje se mogu prilagoditi vama.

Nove opcije motora

Za 2024. godinu, Peugeot je omogućio novu raznolikost opcija motora, ovaj put ciljajući na različite tipove korisnika. Bilo da vas zanima performansa ili razmatrate samo ekonomičnost goriva, postoji nešto za svakoga. Klima i performanse ovih novih turbo motora su poboljšane zahvaljujući boljem upravljanju motorom.

Poboljšanja u ekonomičnosti goriva

Pored toga, Peugeot je takođe poboljšao performanse ekonomičnosti goriva na svim modelima koji se nude. Jasno je da će novi motori pružiti snagu, ali istovremeno trošiti manje goriva. To će omogućiti pristupačne troškove održavanja uz uživanje u dinamičkim aspektima 5008.

Sistemi pomoći vozaču

Sistemi pomoći vozaču

Više kamera i senzora su dva faktora koja stoje iza ovog poboljšanja. Sigurnost putnika je prioritet kompanije Peugeot, i stoga, Peugeot 5008 iz 2024. godine dolazi sa sistemima bezbednosti. Sistemi poput adaptivnog tempomata, upozorenja na napuštanje trake sa asistencijom, i upozorenja na frontalni sudar. Vozilo je takođe opremljeno sistemom kamera od 360 stepeni koji poboljšava parkiranje, kao i kretanje u skučenim prostorima, a tu je i kompjuterizovani head-up displej za prebacivanje između različitih prikaza.

Nove sigurnosne tehnologije u modelu iz 2024. godine

Model iz 2024. godine takođe donosi nove sigurnosne tehnologije koje nisu bile dostupne u prethodnim verzijama, na primer, noćni vid koji pomaže u otkrivanju ljudi, kao i životinja u mraku, i novi sistem izbegavanja sudara koji deluje pre nego što se dogodi nešto loše.

Technology 

Infotainment sistemi, sistemi pomoći vozaču i vrhunski sistemi povezivosti vozila su uključeni u tehnološki okvir Peugeota 5008 radi udobnosti.

Napredne sigurnosne karakteristike

Pored toga, kada su u pitanju cenjene napredne sigurnosne karakteristike, Peugeot 5008 ima adaptivni tempomat, asistenciju za održavanje trake, detekciju mrtvog ugla, niz vazdušnih jastučića, da spomenemo samo neke od osnovnih elemenata koji čine mere sigurnosti kojima se svaki putnik može biti siguran tokom vožnje.

Karakteristike povezanosti i integracije

Novi infotainment sistem je kompatibilan sa Apple Car Play i Android Auto rešenjima za povezivanje. To znači da možete povezati svoj pametni telefon i slušati svoje omiljene programe, muziku ili koristiti aplikaciju za navigaciju bez ikakvih poteškoća.

Pametne karakteristike za poboljšano iskustvo vožnje

Svaki moderan automobil obično funkcioniše efikasno kao entitet za prikupljanje i obradu podataka. Takav je slučaj i sa Peugeotom 5008 iz 2024. godine, koji ima jednostavne i pametne funkcije kao što su automatska kontrola klime, glasovne komande i izbor režima vožnje iz raznih unapred podešenih opcija. Ove operacije čine svaku vožnju manje izletom, a više uživanjem.

Udobnost i prostor

Udobnost i prostor

Dizajn ovog SUV-a pružiće izvanrednu udobnost i prostor, zahvaljujući fleksibilnom rasporedu sedišta, vrhunskim materijalima i pažljivo osmišljenom dizajnu, koji će biti cenjeni kako od strane putnika, tako i od vozača tokom svake vožnje.

Prostrana unutrašnjost

Glavni konkurent unutrašnjosti SUV-a Peugeot 5008 je zabeleženo značenje da i dalje ostaje najprostraniji u svom segmentu i klasi. Unutrašnjost je dobro dizajnirana sa tri reda sedišta, plus mogućnošću savijanja bilo kojeg ili svih njih ukoliko je potrebna dodatna prostor. Bilo da je reč o velikoj porodici ili putovanju sa mnogo prtljaga, 5008 ima mnogo prostora na raspolaganju.

Prilagodljiv prostor za prtljag

Rečeno je, osim dovoljno prostora za putnike, Peugeot 5008 nije ništa manje značajan kada je reč o svom osnovnom području, a to je prostor za prtljag. Sva zadnja sedišta mogu se potpuno preklopiti kako bi se obezbedio veliki prostor za skladištenje koji se može koristiti bilo tokom odmora ili prilikom premeštanja većih predmeta.

Iskustvo vožnje

U slučaju Peugeot 5008, poboljšana vožnja uključuje reaktivno upravljanje i vrhunsko iskustvo vožnje koje omogućavaju dostupne varijante motora koje kombinuju veliku snagu i udobnost za svako putovanje.

Poboljšanja kvaliteta vožnje i upravljanja

Još jedna oblast u kojoj je Peugeot napravio promene u modelu 2024 5008 je podešavanje suspenzije i sistema upravljanja. Zahvaljujući ovim modifikacijama, vozilo je stabilnije i upravljivije nego pre. Bilo da je na autoputu ili u gradu, 5008 je udoban u svakoj situaciji.

Sposobnosti za vožnju van asfalta

Sada, za one koji žele da stvari podignu na viši nivo, model 2024 Peugeot 5008 je takođe modifikovan kako bi poboljšao svoje sposobnosti za vožnju van asfalta. Veliki razmak od tla i poboljšana kontrola vuče omogućavaju mu da se nosi sa tehnički zahtevnijim delovima terena, čineći ga korisnim za aktivno uživanje u slobodnom vremenu.

Nivoi opreme i opcije

SUV Peugeot 5008 uključuje različite varijante i opcije, što omogućava kupcima da naprave automobil svojih snova sa svim potrebnim karakteristikama i završnim obradama, uključujući najekstravagantnije i visoko tehnološke dodatke.

Pregled različitih nivoa opreme u 2024. godini

Milimetri dužine nivoa opreme koji su ovde pregledani odnose se na Peugeot 5008 iz 2024. godine. U žurbi? Tu je i nivo opreme za vas: jednostavno rešenje u srednjoj klasi luksuznog B segmenta crossover SUV-a. Počinjući od osnovnog nivoa Active, pa sve do potpuno opremljenog GT nivoa, bićete u mogućnosti da odaberete model koji najbolje odgovara vašim preferencijama i finansijama.

Opcionalni dodaci i paketi

Peugeot takođe nudi neke dodatne opcionalne dodatke za kupovinu pored standardnih nivoa opreme, kao što su, na primer, visokokvalitetni audio sistemi i panoramski krovovi, da ne spominjemo dodatke za sigurnost koji poboljšavaju iskustvo na viši nivo.

Cijene i dostupnost

Cijene Peugeot 5008 ostaju pristupačne s različitim nivoima opreme koji odgovaraju različitim budžetima, a dostupni su u nekoliko salona unutar i izvan Evrope i na drugim velikim tržištima.

Detalji o cijenama za različite nivoe opreme

Za 2024. Peugeot 5008, cijena se uglavnom određuje prema odabranom nivou opreme i odabranim karakteristikama. Osnovni model dolazi po vrlo atraktivnoj ulaznoj cijeni; međutim, viši nivoi opreme, koji dolaze s povećanim karakteristikama, će koštati više. Konačno, cijene moraju biti privlačne s obzirom na karakteristike i performanse koje 5008 posjeduje.

Globalna i regionalna dostupnost

Globalna i regionalna dostupnost

2024. Peugeot 5008 je dostupan javnosti s boljim vrhunskim karakteristikama, iako su uočljive male izmjene u funkcijama, dok se cijene razlikuju ovisno o zemljama. Već je dostupan u Europi i nekim drugim glavnim tržištima, a uskoro će biti dostupan i u drugim regijama. Za specifične datume izlaska u vašem području, molimo kontaktirajte svoje lokalne prodavače.

Često postavljana pitanja (CPP)

1. Kolika je potrošnja goriva 2024. Peugeot 5008?

Postoji bolja ekonomičnost u odnosu na starije modele 5008, a kod nekih motora može se dobiti do 25 milja po galonu u kombinaciji, gradska-autorutna vožnja.

2. Da li su dostupne hibridne ili električne opcije za model 2024?

Do sada ne postoji potpuno električna opcija za Peugeot 5008 u 2024. godini, međutim, brend planira da stvori hibridne varijante, što će olakšati ljudima korištenje ekološki prihvatljivih automobila u budućnosti.

3. Kako se 2024. Peugeot 5008 uspoređuje sa svojim konkurentima?

2024. Peugeot 5008 se ističe kombinacijom stila, performansi i napredne tehnologije. Pruža više standardnih karakteristika po konkurentnoj cijeni u usporedbi s drugim SUV-ima u svojoj klasi, što ga čini snažnim konkurentom na tržištu.

Zaključak

Nova 2024. Peugeot 5008 je retrogradni SUV, ali sa poboljšanjima. Zahvaljujući briljantnom izgledu s novim stilom, boljom zaštitom, modernim karakteristikama i poboljšanim performansama, jasno je da je Peugeot stvorio vozilo koje privlači porodice i avanturiste. Ako vam je potrebna kombinacija stila, udobnosti i svestranosti sve u jednom automobilu u obliku SUV-a, tada bi Peugeot 5008 trebao biti na vrhu vaše liste.